Skip to content

‘Hey! Jou ken ik uit de krant!’

Deel 2:

‘Hey! Jou ken ik uit de krant!’, zegt de vriendelijk lachende ambulanceverpleegkundige, zodra hij het huis binnen stapt. Enige tijd geleden was een foto van me gebruikt voor een advertentie van de RSZK.

Door zijn opmerking, was het ijs gebroken. Ik keek altijd enorm op tegen de ambulanceverpleegkundigen. Ze hebben ontzettend veel kennis over alle onderdelen van het lichaam, dat ik er ook stiekem wel een beetje jaloers op was. Een aantal jaar geleden liep ik een dagje mee met een ambulanceverpleegkundige, waardoor ik ook de mensen achter het uniform leerde kennen. Wat ik toen merkte, zag ik ook bij deze verpleegkundige terug: kordaat, sterk en toch zorgzaam en ontzettend vriendelijk.

Ik draag de vrouw over en vertel de duidelijke wens die er is; naar het ziekenhuis, katheter plaatsen en meteen terug naar huis. De verpleegkundige verzekert me dat hij hierop zal toezien. Als de brancard de ambulance in wordt gereden, geef ik de vrouw een hand en wens haar heel veel sterkte. Ook haar man wens ik sterkte.

’s Avonds krijg ik een berichtje van mijn collega. Het lukte in het ziekenhuis ook niet om de katheter te plaatsen. Zonder katheter kwam de vrouw terug naar huis. Zonder katheter werd ook de pijn minder. Ondanks de minderende pijn, was een paar dagen later toch een hogere dosis pijnstillers nodig. De huisarts start een pomp met morfine, om zo de dosis goed te kunnen verdelen gedurende de dag. Twee dagen later overlijdt ze.

Heb je na het lezen van mijn blog toch kriebels gekregen om te gaan werken of een keer mee te lopen in de (thuis)zorg? Super!

Neem eens een kijkje op de website met de actuele vacatures in de mooiste en meeste huiselijke sfeer van Brabant: Werken in de (thuis)zorg.

No comments yet

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: